WC verstopt, wat nu ?

Als u last heeft van een verstopte WC, is het zaak zo snel mogelijk een loodgieter te benaderen. Als u toevallig in de omgeving woont, kunt u terecht bij Breedijk Loodgieters. Wij zullen hieronder uitleggen waarom het zo belangrijk is om snel een expert in te schakelen bij een verstopping van de WC.

WC verstopt: waarom direct een loodgieter?

Een verstopping in de WC ontstaat meestal niet zomaar. Vaak is er – al dan niet per ongeluk – iets de afvoer in geschoten. Denk hierbij aan een washand, een maandverband, oorstaafjes of een tampon. Natuurlijk kan het van alles zijn. Ook kun je denken aan een kluwen WC papier wat net teveel bleek te zijn. Soms zijn het zaken die bewust door de WC zijn gespoeld maar waarvan me niet verwachtte dat het problemen op zou leveren. Zo wordt er regelmatig frituurvet door de WC gespoeld. Ondanks dat men weet dat het eigenlijk niet de bedoeling is, gebeurt het toch nogal eens. Frituurvet wat vloeibaar is, zal stollen als het afkoelt. Aangezien het niet in water oplost, zal het een verstopping veroorzaken in de afvoer.

Omdat men nogal eens de neiging heeft om met een zogenaamde plopper de WC te proberen te ontstoppen, is het aan te raden eerst een loodgieter in te schakelen. Met een plopper haal je immers de verstopping er niet uit, maar duw je deze alleen maar verder de afvoer in waardoor deze juist veel lastiger te verhelpen is. Zie daar dus het belang van de loodgieter bij iets simpels als een WC verstopping.